http://lasbandasdemusica.com/index.php?opcio=noticia_id&id=5301

Se celebrarà del 27 al 29 de setembre a la casa de la cultura.

Del 27 al 29 de setembre l’Ateneu Cultural Ciutat de Manises posa en marxa la que ja és la quarta edició d’este festival que té com a singularitat el fet que totes les obres que s’escolten són estrenes absolutes encarregades als seus compositors per part de l’organització. Donada la vessant educativa del festival, els compositors estaran presents en els diversos concerts i, abans de les interpretacions, explicaran les seues obres al públic, que pot participar i fer preguntes al voltant de les mateixes. Com asseguren des del propi festival, la finalitat mateixa de la iniciativa és “fer coneixedora a la població que els compositors d’ara estan vius, són reals i estan fent historia en eixe moment”. Efectivament, es tracta d’un esdeveniment cultural únic en el món en el qual no es pot executar cap obra ja estrenada o que no haja sigut encarregada pel Festival.

 

L’encontre s’inicia el dia 27 de setembre amb l’estrena de les obres de Miguel Gálvez Taroncher i Miguel Angel Berbis, per clarinet solista (Luis Fernández Castelló) i orquestra de corda de l’Ateneu Cultural Ciutat de Manises. El dia 28 tindrà lloc l’estrena de les creacions d’Isabel Latorre Sáez i Mariajo Arenas Martin per a clavecí sol (Javier Caballero Ros) i també el quartet de saxos Sigma Project estrenarà les obres de Voro García, José M. Sánchez-Verdú i Joan Magrané Figuera.

 

L’últim dia del festival, el 29, el públic escoltarà per primera vegada les composicions d’Inés Badalo, Gonzalo Navarro i Carolina Cerezo Dávila de la mà del duo de percussió NEOPERCUSION (Rafa Gálvez Laguna i Juanjo Guillem).

WordPress Image Lightbox Plugin