Pacte Jove Manises

Este proyecto nace durante el confinamiento de la pandemia de la Covid19 entre los meses de marzo y junio de 2020 en el seno de la Junta Joven como un proyecto de participación ciudadana sobre la reconstrucción de la ciudad, el deseo de seres humanos responsables con el medio ambiente y de personas que piensen en las generaciones venideras.

Ens comprometem a aportar solucions als problemes. No hi ha queixa possible sense aportar, almenys, dues alternatives a la problemàtica.

  

 1. Saps que darrere d’un animal hi ha una vida? Volem veure els animals com amics, no com objectes.
 2. Te n’adones de que el món funciona millor sense les persones? Volem que la gent es comprometa a fomentar el transport públic i el reciclatge.
 3. Volem que s’inverteixi més en investigació, i donar més importància als que són vitals per al desenvolupament, i no en coses menys importants.
 4. Te n’adones com d’important ha sigut la cultura durant el confinament? Volem que la gent valore i fomente la cultura. Per exemple, anant a un concert, veient una pel·lícula al cinema, anant a un museu…
 5. Quan acabe el confinament se’ns oblidarà donar les gràcies? Volem que la gent continue sent solidària, agraïd
 6. Fer complir els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de la ONU.
 7. «No vull sentir-me valenta quan isca al carrer, vull sentir-me lliure» «Ens volem vives» «Ni una menys» «L’amor no és la *ostia» “Ni santes ni putes. Som només dones” “No és No” “No estàs sola” “Sense igualtat no hi ha amor” “El meu cos és meu!” Et són familiars aquestes frases? Volem un món de igualtat de gènere.

Manifest:

ELS ANIMALS NO TENEN VEU, PERÒ SENTEN I PATEIXEN

Saps que darrere d’un animal hi ha una vida?

Les persones no poden atribuir-se el dret a exterminar als animals o explotar-los violant els seus drets, les persones tenen l’obligació de posar els seus coneixements al servei dels animals amb atenció, cures i protecció. No podem tractar als animals com un regal que quan no ho volem ho retornem o abandonem perque els animals tenen unes necessitats. Un animal és una responsabilitat. S’estima que a Espanya s’abandonen més de 300.000 de gossos i gats a l’any, una equivalència de 3 cada 5 minuts. Molt fort, NO ? Parlem de gossos i gats perquè és la major part dels animals que ens envolten, però també hi ha una gran quantitat d’animals exòtics que abandonem. L’abandó d’espècies invasores pot provocar problemes en la biodiversitat del lloc. Cal que nosaltres, les persones, siguem responsables i conseqüents amb els nostres actes, si no vas a cuidar a un animal no el tingues només per capritx. Al igual que les festes que es consideren un art per el fet de matar a un animal, perquè això no és art ni cultura, es maltracte i exhibició d’una tortura. Per això, després d’aquesta situació volem una ciutadania responsable amb els animals i que els tracten com a éssers vius i no com a objectes. Perquè per a cuidar a un animal fa falta responsabilitat i ganes de donar amor, sense condicions.

La sang i la tortura, no són art ni cultura

MIL MÀQUINES MAI FARÀN UNA FLOR

La nostra casa està en flames, sóc ací per a dir-los que la nostra llar està cremant.

Hem d'aconseguir que el nostre planeta siga sostenible: és a dir, que es generen més recursos dels que gastem; i per a aconseguir un planeta sostenible, cal disminuir les explotacions i fomentar el reciclatge (en el planeta, més del 90% de los deixalles no es reciclen o no es reciclen correctament). Les persones hem de ser conscients que cada residu que no reciclem acaba en un abocador, a la mar o es crema, i a més, no es reutilitza (en 2016, el 5% de les emissions mundials provenien de la gestió de deixalles, i en el cas de que no s’adopten mesures urgents, les deixalles a nivell mundial creixeran un 70% en 2050). Una altra manera de ajudar a que el nostre planeta siga sostenible és utilitzar el transports públics com el metro o l’autobús; d'aquesta manera, el número de vehicles que circulen serà menor. També es poden utilitzar transports que no emeten diòxid de carboni (CO2) com la bicicleta o el patinet.

Salvatge no és qui viu en la naturalesa. Salvatge és qui la destrueix.

LA INVESTIGACIÓ NO POT QUEDAR EN SEGON PLA.

Ens hem adonat de la importància de la investigació quan ens hem vist en les pitjors de les situacions: Necessitem una vacuna per a parar la propagació d’un virus que ha provocat que el món es veja paralitzat, i evitar així que més gent mori infectada. Tots hem defensat que s’invertisca en investigació quan hem vist perillar la salut dels nostres majors i inclòs, la nostra pròpia, però, continuarà aquest sentiment quan tot açò passe? Aquesta és la nostra proposta i demanda. La investigació ha de jugar un paper primordial en la cultura en la que vivim, ja que gràcies a ella podem prosperar de moltes maneres diferents; coneixent l’origen de moltes altres malalties que acaben amb la vida de milers de persones, creant noves tecnologies que ens ajuden a viure millor o desenvolupant noves tècniques psicològiques que milloren el rendiment acadèmic millorant d’aquesta manera l’educació. És cert que els diners no cauen dels arbres, però també és cert que hi ha moltes altres disciplines que reben quantitats gegants de diners i que podrien sobreviure perfectament si aquesta quantitat minvés. D’aquesta manera, es podria donar més diners a equips d’investigació sense deixar de fer-ho per a l’oci i la diversió.

Invertim en investigació per invertir en el futur, el nostre i el de les generacions vinents.

MÉS CULTURA I MENYS CORRUPCIÓ

LA CULTURA EN EL POST-CONFINAMENT

És tan important l’estat físic com el bon estat mental, en eixe aspecte la cultura té un paper fonamental per a mantenir el teu cervell actiu. Si conservem la cultura podem desenvolupar- nos i raonar en aquest període de post-confinament. Nosaltres tenim idees i tradicions que no s’han pogut dur a terme molt bé, per això ara hem de donar-li molta més importància a la cultura si no la volem perdre. A continuació anem a comparar les persones que assisteixen a un estadi en un partit de futbol i les que assisteixen a un auditori per a contemplar una obra de teatre. La mitja de persones que assisteixen a un partit en un estadi son de 20.000 persones. En canvi la mitja de persones que assisteixen a un auditori és de menys de la meitat. La conclusió es que hi ha que mantenir la cultura en alguns actes si no volem que aquests desapareguin.

El món és un trencaclosques les peces del qual cadascuna de nosaltres
arma de diferent manera.

LES MANS QUE AJUDEN SÓN MÉS NOBLES QUE ELS LLAVIS QUE RESEN

Ser agraït, solidari… ha sigut una de les qualitats més destacades de l’ésser humà. Perdrem aquesta qualitat? Quan acabe aquesta fase tan complicada en la qual ens trobem, tornar a crear la societat que coneixem serà una tasca que haurem de realitzar entre tots. Per a això serà imprescindible l’educació i el respecte, un simple gràcies basta per a alegrar-li el dia a una persona, i per a qui el diu no suposa un gran esforç. Segur que heu estat més d’un dia malhumorat i el simple fet que us agraïsquen qualsevol cosa, us ha tret un somriure quan menys us el esperàveu. A poc a poc aconseguirem l’objectiu que proposem.

Mira amb els ulls d’un altre, escolta amb les oïdes d’un altre i sent amb el cor d’un altre.

17 OBJECTIUS DE DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE

1. Posar fi a la pobresa en totes les seues formes en tot el món

La pobresa s’ha reduït en un 50% des de l’any 2000 però continuen existint moltes persones que viuen amb només 1,90 euros al dia. La pobresa té moltes conseqüències roïnes com la fam, la falta d’un habitatge digne, la falta d’educació i el creixement de les malalties. Perquè la pobresa s’acabe hem de crear un sistema econòmic igualitari.

2. Posar fi a la fam, aconseguir la seguretat alimentària i la millora de la nutrició i promoure l’agricultura sostenible

L’agricultura i l’alimentació són essencials per a eliminar la fam i la pobresa. En estos instants la Terra, oceans i rius s’estan sobreexplotant. La millora de l’agricultura és fonamental perquè puguen menjar totes les persones que passen fam.

3. Garantir una vida saludable i promoure el benestar per a tots en totes les edats.

Encara queda molta feina per fer perquè les taxes de mortalitat materna i de nounats són molt altes, pel fet que es transmeten malalties infeccioses. Per a complir aquest objectiu, serà necessari donar a conèixer algunes iniciatives que eviten algunes malalties, subministrar diners als sistemes de salut, millorar el sanejament i augmentar l’accés als serveis mèdics.

4. Garantir una educació inclusiva, equitativa i de qualitat i promoure oportunitats d’aprenentatge durant tota la vida de tots

L’educació és la base per a un bon desenrotllament ja que col·labora a tindre un futur millor. Per desgràcia hi ha més de 265 milions de xiquets i xiquetes que no poden anar a l’escola pel seu mal estat o falta de professors

5. Aconseguir la igualtat entre els gèneres i empoderar a totes les dones i les xiquetes

La igualtat entre els gèneres és un dret humà fonamental perquè la societat avance. Per a aconseguir la igualtat és necessari que dones i xiquetes tinguen dret a educació, a atenció mèdica, a un treball decent i que a més, puguen participar en les preses de decisions de temes polítics i econòmics, és a dir, que tinguen els mateixos drets que els homes.

6. Garantir la disponibilitat d’aigua i la seua gestió sostenible i el sanejament per a tots

La falta d’aigua potable fa difícil poder sobreviure en els llocs més pobres. Perquè tots tinguen accés a l’aigua potable és fonamental gestionar bé el sistema hidràulic.

7. Garantir l’accés a una energia assequible, segura, sostenible i moderna per a tots

L’energia s’utilitza per a moltes activitats que fem tots els dies com cuinar o la neteja personal, no obstant això, més de 300 milions de persones en el món continuen cuinant amb combustibles molt contaminants. Per a protegir el medi ambient és fonamental impulsar la utilització d’energies renovables, com l’energia hidràulica o solar

8. Promoure el creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, l’ocupació plena i productiu i el treball decent per a tots

Es considera que la meitat de la població mundial viu amb menys de 2 euros al dia, que en molts països es donen casos d’explotació infantil i que a més, en alguns llocs no és suficient tindre treball per a eixir de la pobresa. Amb aquest objectiu, es tracta d’aconseguir que totes les persones puguen tindre una ocupació de qualitat, de manera que es reduïsca la desocupació i s’augmente la productivitat i el consum.

9. Industria, innovació i infraestructures

Per a tindre una economia forta cal realitzar inversions importants en els països. La innovació és fonamental perquè existisca una indústria menys contaminant. Encara que en estos anys s’ha intentat reduir les emissions de diòxid de carboni en la fàbriques, la reducció no ha sigut igual en tot el món.

10. Reduir la desigualtat en i entre els paísos

Actualment existeixen grans desigualtats en països i entre països respecte a l’accés als serveis de salut, a l’educació i als béns productius. Per a reduir les desigualtats és fonamental que s’afavorisquen les exportacions dels països en desenvolupament i que s’ajude a qui ho necessite.

11. Aconseguir que les ciutats i els assentaments humans siguen inclusius, segurs, resilientes i sostenibles

En general, es considera que les ciutats han ajudat moltes persones a progressar social i econòmicament i de fet, les ciutats han crescut i continuen creixent de manera que s’espera que en 2030, 5.000 milions de persones visquen en ciutats, per la qual cosa han de convertir-se en espais segurs, inclusius,i sostenibles.

12. Garantir modalitats de consum i producció sostenibles

El consum no sostenible produeix contaminació i degrada el medi ambient, per la qual cosa és necessari actuar des de l’arrel per a fer que la gent opte per sistemes de producció que siguen sostenibles. A més, totes les persones han de triar maneres de vida sostenibles per a contribuir a cuidar la naturalesa i frenar el canvi climàtic.

13. Adoptar mesures urgents per a combatre el canvi climátic i els seus efectes

El canvi climàtic és una realitat i està produint efectes negatius en les persones, en l’economia i en la naturalesa. Per a lluitar contra el canvi climàtic diversos països van signar un document on es van comprometre a treballar per a limitar l’augment de la temperatura global a menys de 2 graus.

14. Conservar i utilitzar en forma sostenible els océans, mars i els recursos marins per a el desenrotllament sostenible

Les mars i els oceans no són només font de vida, també són essencials per al comerç i el transport, però, actualment, la contaminació i la pesca massiva (o per entreteniment) estan causant canvis en la societat i en l’hàbitat en el qual vivim. Per a aconseguir protegir mars i oceans és fonamental controlar i regular la sobrepesca i la contaminació.

15. Gestionar sosteniblement els boscos, lluitar contra la desertificació, detindre e invertir la degradació de les terres i detindre la pérduda de la biodiversitat

Més del 30% de la superfície de la terra està coberta per boscos i els arbres són elements essencials per a frenar el canvi climàtic. En l’actualitat, es destrueixen 13 milions d’hectàrees a l’any, la qual cosa provoca desertificació. Aquest objectiu persegueix protegir els boscos, gestionar l’ús dels recursos de manera sostenible i reduir la desertificació.

16. Promoure societats justes, pacífiques e inclusives

La pau és fonamental per a aconseguir la resta de ODS (objectius de desenvolupament sostenible) , no obstant això, la violència en totes les seues manifestacions continua sent un problema per a persones de tot el món. La clau està a elaborar lleis que siguen més efectives en les quals es protegisquen els drets de les persones.

17. Revitalitzar la Aliança Mundial per a el desenrotllament Sostenible

No serveix de res posar un objectiu si el govern, empreses privades i ciutadans no arriben a un acord, és fonamental unir forces perquè tot açò es faça realitat. les oïdes d’un altre i sent amb el cor d’un altre.

QUAN LA SANG ÉS D’UNA DONA MALTRACTADA, LA FERIDA ÉS DE TOTS.

Actualment, hi ha molta informació en referència a la violència gènere, però, molta de la gent que ho pateix, no ho sap, ja que comença poc a poc i va incrementant-se. De normal quan la persona o les persones afectades se n’adonen ja és massa tard. Per això ens agradaria intentar proporcionar la major quantitat d’informació i així ajudar a totes eixes persones que no són conscients de que estan en una relació tòxica. El maltractament no comença amb colps, comença baixant la autoestima de la parella, separant-la dels seus cercles, continuen els insults, i per últim els colps. D’aquesta manera quan passa tot la víctima no té on anar. Pensem que si som capaços de proporcionar la informació suficient a més de suport moral, podrien evitar-se moltes situacions de maltractament.

Em vaig llevar la bena dels ulls em vaig fer un llaç en el pèl.
Ara estic més còmoda i menys cega

Suma’t al Pacte ara!

  Nom i cognoms* (obligatorio).

  Professió - Càrrec*

  Adreça electrònica* (obligatorio)

  [wpgdprc "Al usar este formulario accedes al almacenamiento y gestión de tus datos por parte de esta web."]

  WordPress Image Lightbox Plugin